BIOTILGÆNGELIGHED

BIOTILGÆNGELIGHED

Vi bliver ofte spurgt, hvordan KIN UKON indtages for at opnå optimal absorption af stoffet curcumin – med peber/piperin, fedt eller ”bare som det er”? 

I mange år har gurkemeje nydt positiv opmærksomhed. Det skyldes primært gurkemejens indholdsstof, curcumin. Det er imidlertid også velkendt, at gurkemeje/curcumin har en lav biotilgængelighed.

Biotilgængelighed betyder: mængden af et indtaget stof, som kroppen kan optage i blodomløbet og bearbejde.

I det følgende vil vi derfor informere om biotilgængelighed og forskellige måder, hvorpå absorptionen af curcumin kan forbedres.

Gurkemeje med peber/piperin

Der er videnskabelig dokumentation for, at piperin, den vigtigste aktive ingrediens i sort peber, øger gurkemejens biotilgængelighed med en faktor på 20! Dette har bl.a. resulteret i, at der i dag findes et bredt sortiment af gurkemejeprodukter tilsat piperin på markedet for kosttilskud.

Ifølge de seneste undersøgelser anses piperin i kombination med gurkemeje dog ikke som problemfrit, da det kan medføre en række negative bivirkninger. Piperin fremmer fordøjelsen, hvilket kan hæmme nedbrydningen af diverse stoffer i kroppen. Endvidere øges tarmslimhindens gennemtrængelighed, ikke kun for curcumin, men for alle stoffer. Således kan kroppens egne affaldsstoffer samt skadelige giftstoffer fra omverden, mod hvilke tarmbarrieren egentlig skal beskytte os, nå ud i blodomløbet.

Gurkemeje i micelleform

Produktionen af micellar curcumin er relativt ny. Ved den såkaldte micelleteknologi “pakkes” det fedtopløselige curcumin, ved hjælp af en syntetisk emulgator, i små bobler (miceller), som gør curcuminen vandopløselig. Således kan curcumin i micelleform lettere optages i kroppen.

Det siges at biotilgængeligheden for micellar curcumin er 185 gange højere, end for naturlig curcumin. Imidlertid kan den syntetiske emulgator (Polysorbate 80) føre til tarmfloraforstyrrelser og endda til tarmbetændelse. Andre skadevirkninger kan ikke udelukkes.

Det skal også nævnes, at der hidtil ikke foreligger resultater om hvorvidt virkning og tolerabilitet af micellar curcumin, er bedre end ved ”naturlig” curcumin. Det er hidtil kun biotilgængeligheden der er blevet testet.

I Asien, hvor gurkemejen har sin oprindelse, har man værdsat rodens egenskaber i flere tusinde år. Absorptionen af dens virkemidler fremmes her på en naturlig måde:

Gurkemeje med fedt

Her beriger gurkemeje ofte menuen som et lækkert krydderi samtidigt med, at den bidrager til at vedligeholde normal leversundhed. Regelmæssigt i små mængder og tilberedt i fedtholdige måltider med henblik på, at det fedtopløselige curcumin kan optages i kroppen. 

Fermentering

Fermentering er en gammel form for konservering og forfining af levnedsmidler. Under fermenteringsprocessen aktiveres vitaminer, mineraler, sporelementer, amino- og fedtsyrer, sekundære plantestoffer og enzymer af mikroorganismer. Gurkemejens næringsstoffer gøres derved mere tilgængelige for kroppen. Mikroorganismerne forårsager samtidigt en tilvækst af de aktive stoffer. Mikroorganismernes aktivering og tilvæksten af aktive stoffer øger biotilgængeligheden.

Japan er kendt for sine avancerede traditionelle fermenteringsteknikker, med højaktiv- vitalstofkoncentration og biotilgængelighed til følge.

DEN NATURLIGE MÅDE

KIN UKON er en unik blanding af tre forskellige sorter gurkemeje, som virker synergetisk. Det betyder at sorterne supplerer hinanden og styrker optimalt mhp. på biotilgængelighed.

I løbet af fremstillingsprocessen fermenteres blandingen. Under fermenteringen opstår der bl.a. en koncentration af det aktive stof curcumin. Tilmed øges biotilgængeligheden fordi fermenteret curcumin gøres mere tilgængelig for kroppen og dermed absorberes bedre.

Derudover indeholder gurkemejeroden fra naturens hånd fedt (KIN UKON indeholder 26g fedt pr. 100g). Naturen ved altså selv, hvad der skal til! Derfor er det ikke tvingende nødvendigt, at indtage KIN UKON med ”ekstra” fedt. Men for at fremme absorptionen yderligere, kan gurkemejekuglerne med fordel indtages til et fedtholdigt måltid.

KIN UKONs biotilgængelighed er altså optimeret på tre “naturlige” måder UDEN nogen form for tilsætnings- og/eller konserveringsstoffer.

Det maksimale er altså ikke altid det rigtige! Som beskrevet er det en vigtig forudsætning , at gurkemejen/curcuminen kan optages i kroppen. Men det er også vigtigt, at mængden der optages er den rigtige for kroppen. Denne mængde er individuelt forskellig, men som generel retningslinje citerer vi den amerikanske farmakolog Dr. Jennifer Jamison: ”Curcumin bør indtages i en afmålt dosis på 100 mg. pr. dag., da denne dosis er fordøjelig for kroppen¹”. Et dagligt indtag af 100 mg. curcumin svarer til ca. 15 stk. KIN UKON kugler².

Gurkemeje indeholder ikke kun curcumin, men adskillige andre stoffer, som gensidigt styrker hinanden. Flere indikationer tyder derfor i mellemtiden på, at indtaget af gurkemeje er bedre end indtaget af ren curcumin. Holistisk betragtet tilrådes det derfor ikke kun at koncentrere sig om curcumin, men derimod om gurkemeje som helhed.

KIN UKON er udviklet på basis af traditionel japansk naturvidenskab i tæt samarbejde med professor Fujiya Hongo, fra fakultetet for landbrug ved University of the Ryukyus, Okinawa – han er også er en autoritet inden for fødevarefermenteringsteknologi. Gurkemejekuglerne fremstilles under strengeste kvalitetskrav UDEN konserverings- og/eller tilsætningsstoffer, så vi kan levere et 100% naturligt og rent gurkemejeprodukt af højeste kvalitet.

100% naturlig gurkemeje – fordi naturen ved bedst.

¹Fagskrift Biological Pharmacology.

² Det daglige indtag ikke bør overskride 30 stk. Kin Ukon gurkemejekugler.

KUNDERNE MENER

En ven gav mig de vidunderlige gurkemeje kugler og jeg er meget begejstret. Et super produkt. Jeg tager dem hver dag;)

Claudia
Kunde

Jeg elsker Kin Ukon og er overbevist om, at mine venner, som jeg nu bestiller til, vil blive lige så begejstret!

Susanne
Kunde

I´m back med en bestilling. Jeg ved ikke … har aldrig NOGEN sinde holdt så længe ved noget, som med din gurkemeje (og min mand;))

Mette
Kunde

Kunderne er anonyme og indforstået med offentliggørelsen af deres feedback.

da_DK