BIOTILGÆNGELIGHED

BIOTILGÆNGELIGHED

Vi bliver ofte spurgt, hvordan KIN UKON indtages for at opnå optimal absorption af de aktive ingredienser – med peber/piperin, fedt eller ”bare som det er”? 

I mange år har gurkemeje nydt positiv opmærksomhed indenfor forskning og sundhed. Det skyldes primært gurkemejens stærke antioxidant, curcumin. Det er imidlertid også velkendt, at gurkemeje/curcumin har en lav biotilgængelighed.

Biotilgængelighed betyder: mængden af et indtaget stof, som kroppen kan optage i blodomløbet og drage nytte af.

I det følgende vil vi derfor informere om biotilgængelighed og forskellige måder, hvorpå absorptionen af curcumin kan forbedres.

Gurkemeje med peber/piperin

Der er videnskabelig dokumentation for, at piperin, den vigtigste aktive ingrediens i sort peber, øger gurkemejens biotilgængelighed med en faktor på 20! Dette har bl.a. resulteret i, at der i dag findes et bredt sortiment af gurkemejeprodukter tilsat piperin på markedet for kosttilskud.

Ifølge de seneste undersøgelser anses piperin i kombination med gurkemeje dog ikke som problemfrit, da det kan medføre en række negative bivirkninger. Piperin fremmer fordøjelsen, hvilket kan hæmme nedbrydningen af diverse stoffer i kroppen. Det kan f.eks være en ulempe i forhold til indtagelse af medicin. Endvidere øges tarmslimhindens gennemtrængelighed, ikke kun for curcumin, men for alle stoffer. Således kan kroppens egne affaldsstoffer samt skadelige giftstoffer fra omverden, mod hvilke tarmbarrieren egentlig skal beskytte os, nå ud i blodomløbet.

En mere gennemtrængelig tarmbarriere øger risici for lidelser som betændelse og/eller allergi.

Gurkemeje i micelleform

Produktionen af micellar curcumin er relativt ny. Ved den såkaldte micelleteknologi “pakkes” det fedtopløselige curcumin, ved hjælp af en syntetisk emulgator, i små bobler (miceller), som gør curcuminen vandopløselig. Således kan curcumin i micelleform lettere optages i kroppen.

Det siges at biotilgængeligheden for micellar curcumin er 185 gange højere, end for naturlig curcumin. Imidlertid kan den syntetiske emulgator (Polysorbate 80) føre til tarmfloraforstyrrelser og endda til tarmbetændelse. Andre skadevirkninger kan ikke udelukkes.

Det skal også nævnes, at der hidtil ikke foreligger resultater om hvorvidt virkning og tolerabilitet af micellar curcumin, er bedre end ved ”naturlig” curcumin. Det er hidtil kun biotilgængeligheden der er blevet testet.

I Asien, hvor gurkemejen har sin oprindelse, har man værdsat dens sundhedsfremmende egenskaber i flere tusinde år. Absorptionen af dens virkemidler fremmes her på en naturlig måde:

Gurkemeje med fedt

“Forebyggelse er bedre end helbredelse” – tilpasning af ernæring efter dette princip er dybt forankret i asiatiske kulturer. Her beriger gurkemeje ofte menuen som et lækkert krydderi og på samme tid som en fordøjelses, galdestimulerende, leverbeskyttende og antiinflammatorisk ingrediens. Regelmæssigt i små mængder og tilberedt i fedtholdige måltider med henblik på, at det fedtopløselige curcumin kan optages i kroppen med gavnlig virkning for helbredet. 

Fermentering

Fermentering er en gammel form for konservering og forfining af levnedsmidler. Under fermenteringsprocessen aktiveres vitaminer, mineraler, sporelementer, amino- og fedtsyrer, sekundære plantestoffer og enzymer af mikroorganismer. Gurkemejens næringsstoffer gøres derved mere tilgængelige for kroppen. Mikroorganismerne forårsager samtidigt en tilvækst af de aktive stoffer. Mikroorganismernes aktivering og tilvæksten af aktive stoffer øger  biotilgængeligheden.

Japan er kendt for sine avancerede traditionelle fermenteringsteknikker, med højaktiv- vitalstofkoncentration og biotilgængelighed til følge.

DEN NATURLIGE MÅDE

KIN UKON er en unik blanding af tre forskellige sorter gurkemeje. En metode fra den traditionelle japanske naturmedicin. Resultatet er en synergetisk virkning, det betyder at gurkemejens aktive næringsstoffer komplementerer og forstærker hinanden optimalt med henblik på biotilgængelighed/virkning.

I løbet af fremstillingsprocessen fermenteres blandingen. Under fermenteringen opstår der bl.a. en koncentration af virkstofkomplekset curcumin, samtidigt med at biotilgængeligheden øges.

Derudover indeholder gurkemejeroden fra naturens hånd fedt (KIN UKON indeholder 26g fedt pr. 100g). Naturen ved altså selv, hvad der skal til! Derfor er det ikke tvingende nødvendigt, at indtage KIN UKON med ”ekstra” fedt. Men for at fremme absorptionen yderligere, kan gurkemejekuglerne med fordel indtages til et fedtholdigt måltid.

KIN UKONs biotilgængelighed er altså optimeret på tre “naturlige” måder UDEN nogen form for tilsætnings- og/eller konserveringsstoffer. Men det er ikke kun i forhold til biotilgængelighed at KIN UKON er optimeret, også i virkning og fordøjelighed.

Det maksimale er altså ikke altid det rigtige! Som beskrevet er det vigtigt, at gurkemeje/curcumin optages i kroppen, for at det kan virke. Men det er også vigtigt, at mængden der optages er sund for kroppen. Denne mængde er individuelt forskellig, men som generel retningslinje citerer vi den amerikanske farmakolog Dr. Jennifer Jamison: ”Curcumin bør indtages i en afmålt dosis på 100 mg. pr. dag., da denne dosis er fordøjelig for kroppen¹”. Et dagligt indtag af 100 mg. curcumin svarer til ca. 15 stk. KIN UKON kugler².

Gurkemeje indeholder ikke kun curcumin, men adskillige andre stoffer, som gensidigt styrker hinanden i deres virkning. Flere indikationer tyder derfor i mellemtiden på, at indtaget af gurkemeje er bedre end indtaget af ren curcumin. Holistisk betragtet tilrådes det derfor ikke kun at koncentrere sig om curcumin, men derimod om gurkemeje som helhed.

KIN UKON er udviklet på basis af traditionel japansk naturmedicin videnskab under et mangeårigt samarbejde med Okinawas Ryukyu University. Gurkemejekuglerne fremstilles under strengeste kvalitetskrav UDEN konserverings- og/eller tilsætningsstoffer, så vi kan levere et 100% rent gurkemejeprodukt af højeste kvalitet.

100% naturlig gurkemeje – fordi naturen ved bedst.

¹Fagskrift Biological Pharmacology.

² Det daglige indtag ikke bør overskride 30 stk. Kin Ukon gurkemejekugler.

KUNDERNE MENER

Efter jeg begyndte at tage Kin Ukon er jeg temmelig frisk og har faktisk ikke tømmermænd mere! Jeg plejede at døje med tømmermænd efter bare et glas vin! Jeg elsker Kin Ukon og er overbevist om, at mine venner, som jeg nu bestiller til, vil blive lige så begejstret!

Susanne
Kunde

Jeg har det godt! Det plejede at være anderledes! Jeg kan kun forbinde det med XXX!

Maria
Kunde

Mine helbredskontrol viste altid dårlige leverresultater og jeg var nødt til at behandle det, men jeg begyndte at tage XXXX og det var utroligt. Nu er mine levertal gode. Min familie er overrasket.

EmikoSan
Kunde

Kin Ukon gurkemejen har sparet mig for megen ubehag siden jeg begyndte at indtage den.  Og det er ikke kun mig der har fået det væsentligt bedre. Bekendte med lignende XXX rapporterer om lignende succeser. Jeg håber derfor, at forskningen i gurkemeje mhp XXX vil fortsætte, så endnu flere kan få glæde af det i fremtiden.

Nadine
Kunde

Kunderne er anonyme og indforstået med offentliggørelsen af deres feedback.

Menu
da_DK